LUFTSLOTTET

Vi har gjort vårt ytterste for å bygge stedet vi selv drømmer om – og kan med hånden på hjertet si at vi med akkurat like gode hjelpere som Askeladden har lykkes over all forventning.

 

Eagle Nest Eco Lodge er den elleville drømmen som ble virkelighet – mot alle odds og på rekordtid takket være et stjernelag av gode hjelpere. 

 

Spirene til dette elleville prosjektet ble sådd under nedstengingen av Norge grunnet covid-19 pandemien våren 2020. Byggetillatelsen fikk vi et snaut år senere, og allerede samme dag var vi i gang! Fjelltoppen hvor ørneredet skulle bygges har ingen vei, så vi brukte tråkkemaskin for å frakte materiell og utstyr på snøen. I løpet av tre intense måneder i bratt og ulendt terreng var fundamentene klare for montering av limtrekonstruksjonen våren 2021. Uten vei til kranen, måtte den enorme konstruksjonen jekkes 8 meter ut i løse luften i 25 graders vinkel. Vi hadde ett forsøk, noe som krevde enormt med planlegging og søvnløse netter! Da dagen til slutt opprant med strålende sol og vindstille, sto et dyktig arbeidslag klare og hele frontveggen smatt på plass uten problemer. I det øyeblikket rant tårene hos flere av oss. 

 

Neste etappe var montering av panoramavinduene. Over fem meter lange og med triangelform. I vårløsningen ble de massive fraktet til topps med beltevogn, og vinsjet videre på wirebane. I det siste vindu smatt perfekt på plass i konstruksjonen, gikk det et lettelsens sukk gjennom fjellheimen! 

 

Åtte ekstreme måneder etter byggestart, var et unikt bygg reist på fjelltoppen der som ingen skulle tru at nokon kunne bu og gjetordene begynte for alvor å gå om en moderne variant av Soria Moria slott himmelhøyt over Gudbrandsdalen. 

 

Sjarmøretappen var byggingen av lodgens egen “stairway to heaven” – en luftig ankomstbro montert på utsiden av fjellveggen fra parkeringen opp til lodgen. Samtidig kom terrasse med badestamp og utendørs peis på plass. Strøm, vann og avløp ble ført opp fra servicehuset ved parkering – og interiøret 

 

Når du gjester Eagle Nest Eco Lodge tror vi du innser at eventyret har vært nervepirrende, utfordrende, slitsomt, lærerikt, spennende og ikke minst veldig artig å få til. Send gjerne en varm tanke til den ellevilt dyktige og entusiastiske lokale arbeidsgjengen og dugnadsånden som har fått Eagle Nest på plass. 

 

Vi håper lodgen kan være til inspirasjon til andre elleville ideer og vise at det “umulige” faktisk er mulig bare man vil!

 

PS! De første gjestene sjekket inn 09. September 2021 klokka 15.00. Geir måtte bare montere låsen i ytterdøren først…

 

Hjertelig velkommen!

Ingrid og Geir

Vertskap, konseptutviklere og entreprenører

Eagle Nest Eco Lodge

Se bilder fra prosjektet her

VI RETTER EN STOR TAKK FOR TOPP KVALITET UTFØRT ARBEID OG MATERIELL LEVERT TIL EAGLE NEST ECO LODGE!
VI KLARTE DET “UMULIGE” SAMMEN.